2024. május 8. - Mihály

Áprilisig rendezi adósságait a Fradi

Rieb György, az FTC elnöke szerint a klub hamarosan rendezi adósságait, április közepéig mindenki megkapja a pénzét. A klubvezető erről a Napkelte című műsorban beszélt annak nyomán, hogy az NVT szerdán érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplan
2008. február 14. csütörtök 10:20 - Hírextra
Rieb kitért arra, hogy a győztes pályázónak február végéig kell letennie a fizetési garanciát, és attól kezdve 60 nap áll rendelkezésre a szerződések megkötésére, de a szerdai egyeztetések alapján az érintettek szeretnének március végéig mindent rendezni.

A klubvezető elmondta, hogy a Ferencvárosnak jelenleg 1,7 milliárd forint az adóssága, az üzlet révén a klubnak jutó pénzből ezt törleszteni lehet, s marad is pénz, durván 500 millió forint.
"Amíg én elnök vagyok és ebben a székben ülök, nem hagyom, hogy ez a pénz elfolyjon. Be fogjuk fektetni" - szögezte le.

A győztes pályázó - amely 3 035 304 000 forintos vételárajánlatot tett - vállalta, hogy a meglévő stadiont két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak, az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint plusz áfa értékben megváltja, illetve hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát.

Az érintettek nyilatkozatai alapján ugyanakkor nem felújításról, hanem építésről van szó. Rieb jelezte, a munkálatok az engedélyeztetéseket követően várhatóan a jövő év elején kezdődnek és két évig tartanak. Az új aréna az elképzelések szerint 25 ezres lesz és 75 százalékát befedik. A csapat az átmeneti időszakban a Puskás Ferenc Stadionban játszik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását