2024. április 29. - Péter

A türkmén kormánynak agyára ment a Valentin-nap

Asgabat étteremtulajdonosainak szigorúan megtiltották, hogy bármilyen Valentin-napi rendezvényt szervezzenek - február 14-e ugyanis, amelyet a világon csaknem mindenütt a szerelmesek napjaként tartanak számon, Türkmenisztánban az államfő évfordulója.
2008. február 14. csütörtök 13:11 - Hírextra
Gurbanguly Berdimukhammedov köztársasági elnök ugyanis pontosan egy évvel ezelőtt, 2007. február 14-én tette le hivatali esküjét - olvasható a Hronyika Turkmenyisztana című orosz nyelvű türkmén hírportálon.

A jeles dátum alkalmából Türkmenisztán lakossága számtalan ünnepi rendezvény közül választhat, az embereknek nem kell a kommerciális érdekeket is kiszolgáló Valentin-napra pazarolniuk idejüket, s főleg pénzüket - vélik a magas hivatal képviselői.

A kínálatban szerepel koncert és országos úszóbajnokság, jégkorongmeccs és két tudományos konferencia. Az egyiknek "Gurbanguly Berdimukhammedov - az új reneszánsz ihletője" a témája, a másik tudományos tanácskozáson pedig az államfőt, mint nagy reformok beindítóját méltatják.
Valentin, pontosabban Gurbanguly-napon mutatkozik be első ízben a vájt fülű publikum előtt az elnöki szimfonikus zenekar is.

Az asgabati étteremtulajdonosok közül sokan, nem értvén az idők szavát, morgolódnak. Korábban ugyanis a vendéglők sok-sok meglepetéssel készültek a szerelmesek napjára, amely igen nagy népszerűségre tett szert Türkmenisztánban. Az idén azonban a szerelmeseknek valószínűleg otthon kell majd megünnepelni a Valentin-napot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását