2024. március 29. - Auguszta

Megnyítják az Észak-magyarországi kórházakat

Összességében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma az Észak-magyarországi Régióban, ezért Nógrád megye valamennyi fekvőbeteg osztályán feloldják a látogatási tilalmat, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Heves megyében.
2008. február 13. szerda 14:30 - Hírextra
Bodnár Judit közölte: Borsod, illetve Heves megyében még az influenzaszerű megbetegedések előfordulási gyakorisága meghaladta a 200 százalékos járványküszöböt, ezért szakmailag indokoltnak tartják az említett osztályokon a látogatási tilalom fenntartását.

Hozzátette: a kórházak többi fekvőbeteg osztályain február 1-től elrendelt látogatási tilalmat 2008. február 13-tól feloldják.

Arról is beszámolt, hogy az év hatodik hetében csaknem 3.500 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű panaszok miatt a régióban, ez az előző heti értékhez viszonyítva 20-25 százalékos csökkenést jelent.
A betegek mintegy 52 százaléka 14 év alatti gyermek, 22 százalékuk óvodás, 72 százalékuk pedig iskolás. A megbetegedések száma a 2 év alattiak körében a legalacsonyabb. A megbetegedettek 48 százalékát a 15 év felettiek képviselik, ebből a legérintettebb korcsoport a 15-24, valamint a 35-59 év közötti korosztály, a legkevésbé érintettek továbbra is a 60 éven felüliek - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását