2024. május 21. - Konstantin

Bajnai bizalma töretlen Draskovics iránt

Bajnai Gordon miniszterelnök bizalma továbbra is töretlen Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter iránt - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő hetfői sajtótájékoztatóján.
2009. július 27. hétfő 16:20 - HírExtra
A Fidesz hétfőn azt követelte, hogy Bajnai Gordon kormányfő "szabaduljon meg" Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti minisztertől, aki "most már nagyon terhes a kormánynak". Balsai István ellenzéki politikus azt mondta: a Draskovics Tibor által pénteken nyilvánosságra hozott felvétel - amelyről a tárcavezető azt állította, hogy politikai alapú terrorizmus előkészületeit jeleníti meg - valójában egy Bonyhádon történt korábbi bűncselekmény ügyében készült.

Szollár Domokos kérdésekre válaszolva kijelentette: a miniszterelnök bizalma továbbra is töretlen Draskovics Tibor iránt. Hozzátette: ennek ellenkezője fel sem merült.
A szóvivő nem tudott arról, hogy a tárcavezető lemondta volna szerepléseit, és - mint mondta - erre okot sem lát.

Szollár Domokos szerint az ügyben szét kell választani az "ocsút a búzától", a lényegest a lényegtelentől. Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere volt, amikor a nyomozó hatóság lebuktatott egy terrorszervezetet, jelenleg kilencen vannak előzetes letartóztatásban. Példátlan a bűnszövetkezet és annak lebuktatása is - hívta fel a figyelmet a szóvivő.
Ez a lényeges kérdés - szögezte le Szollár Domokos arra válaszolva, hogy a nyomozással kapcsolatos információkat illetően a Nemzeti Nyomozó Irodához vagy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumhoz kell-e fordulni.

Először április 8-án fogtak el a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezethez tartozó négy férfit, mindegyiküket robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják, egyiküket ezen túl azzal is, hogy Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanját akarta felrobbantani, illetve 2007-ben lövést adott le Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára.

A 2002-es "hídfoglalásról" elhíresült Budaházy Györgyöt június 17-én vették őrizetbe. A gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007 decemberében.

Július 14-én újabb három embert vett őrizetbe a Budaházy-csoportból terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészség, ők egyebek között azzal gyanúsíthatók, hogy Kóka János SZDSZ-es politikus házára Molotov-koktélokat dobtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását