2021. július 24. - Kinga, Kincső

Kállai Ernő üzent Tabajdinak

Előbb Magyarországon kell megoldani a kisebbségek parlamenti képviseletének helyzetét, és csak ezt követően lehetne európai szinten gondolkodni - mondta a kisebbségi ombudsman, akit az MTI szerdán annak kapcsán keresett meg, hogy az MSZP európai parlament
2008. február 13. szerda 15:09 - Hírextra
Tabajdi Csaba Brüsszelben, a "Kisebbségek a bővülő Európában" című keddi konferencián arról beszélt, hogy jó lenne végre összehangolni a különböző európai szervezetek kisebbségvédelmi tevékenységét, mert jelenleg feleslegesen folyik párhuzamos munka az Európa Tanácsban, az EBESZ-ben és az uniós intézményekben, ezért egy összeurópai kisebbségi parlament megteremtését sürgeti.

A magyar szocialista képviselő szerint az európai kisebbségvédelem új tennivalója, hogy normatív szabályozást teremtsen a nemzeti kisebbségek, a romák és az új, vagy migráns kisebbségek számára.

Kállai Ernő, a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa "nagyon érdekes ötletnek" tartja az európai szintű parlament megteremtését. A kisebbségi ombudsman az MTI-nek szerdán úgy fogalmazott: előbb Magyarországon valósuljon meg a kisebbségek parlamenti képviseletének kérdése, aztán lehet magasabb szintről gondolkozni.

Hozzátette: hosszú évek múltán elmozdulás látszik a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtésének kérdésében, a 13 nemzeti és etnikai kisebbség kidolgozta erre vonatkozó egységes javaslatát, amit szószólóként már át is adott a kormánynak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását