2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ebtérkép Tarnabodon

A kutyatartás szabályainak betartatása érdekében digitalizált ebtérképet készít a Heves megyei Tarnabodon a település polgármestere - erről maga az önkormányzati vezető tájékoztatta szerdán az MTI-t.
2008. február 13. szerda 13:44 - Hírextra
Községi elöljáróként személyesen kívánja lefényképezni a falu összes kutyáját. Ugyanis az ily módon készült számítógépes nyilvántartás kialakítása után már senki nem mondhatja egy-egy szabadon kóborló ebről, hogy "nem az én kutyám" - ismertette a kezdeményezés célját Pető Zoltán.

A helyiek ugyanis azért tagadják le házőrzőiket, mert egy helyi rendelet szerint a csavargáson csípett eb gazdája 5 ezer forintra büntethető - tette hozzá.

A polgármester azt követően döntött a digitális ebtérkép készítéséről, hogy immár falkákba verődve lepik el a település közterületeit a táplálékért ácsingózó négylábúak. Ez annál is inkább gondot jelent, mert a kutyák többsége elhanyagolt, oltatlan állat.

Ugyanakkor, akinek a falu saját költségen elaltatja letagadott kutyáját, az hamar beszerez egy újabb négylábút, amely időről-időre az utcákon csatangoló falkákat gyarapítja.

A kutyatérkép - tette hozzá a polgármester - ellenőrizhetővé és szankcionálhatóvá teszi azt az önkormányzati rendeletet is, amely szerint egy portán csak egy eb tartható. Több kutyához, az állattartás feltételeit is vizsgáló jegyzői engedély szükséges.

Pető Zoltán egyébként egy hónapos türelmi időt adott a helyieknek a rendelet betartására. Akinek a kutyáját ezek után is csavargáson érik, azon behajtják az 5 ezer forintot, illetve közmunkával is fedezheti a szabálytalankodó kutyatulajdonos a büntetést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását