2024. május 8. - Mihály

1 millió mérföldes furgon

Megtette 1 milliomodik mérföldjét - 1 millió 600 ezredik kilométerét - egy furgon az Egyesült Államokban, amit nagy örömmel filmre vett a kocsit gyártó cég, a Chevrolet reklámrészlege.
2008. február 13. szerda 08:29 - Hírextra

A furgont 1991-ben gyártották, típusa Chevrolet Silverado. Tulajdonosa, Frank Oresnik 1996-ben vette, akkorra még csak 66 ezer kilométert "futott". Oresnik három amerikai államba fuvaroz tengeri halat, rákot, és évente 137 ezer kilométert vezet.

A furgont igen jól tartotta, ötezer kilométerenként elvitte szervizbe ellenőrzésre, beállítgatásokra, és ennek tulajdonítja a kocsi rendkívül hosszú távú teljesítményét. Olajcseréből több mint 300-ra volt szükség a 12 év alatt. A hűtőt négyszer kellett cserélni a kocsin, a benzintartályt háromszor, a sebességváltót ötször, a vízpumpát hatszor, de a motort egyszer sem.

Oresnik nem akarja tovább nyúzni az "Öreglányt" - így becézi a járművet -, amelyet lehet, hogy megvesz a gyártó, de egy olajipari cég is érdeklődik iránta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását