2024. május 3. - Tímea, Irma

Online játék gyermekeknek

Magyar nyelven is hozzáférhető keddtől az a számítógépes játék, amelyet az Európa Tanács dolgozott ki gyermekek számára azzal a céllal, hogy az internet biztonságos használatára tanítsa őket. A "Wild Web Woods" elnevezésű játékot azért fejlesztették ki, h
2008. február 12. kedd 19:08 - Hírextra

Ismert mesék felhasználásával vezeti át a játék a gyermekeket a web veszélyes labirintusán, hogy végül biztonságosan eljussanak a csodás E-városba.

A játék elsősorban a 7-10 éves korosztály számára készült, és először angol nyelven tavaly év végén vált hozzáférhetővé az Európa Tanács honlapján. Azóta elkészült francia, spanyol, német, olasz, lengyel, finn, orosz, portugál, görög, román, török, holland és magyar nyelven is.

Az online játék az "Építsük Európát a gyermekekért a gyermekekkel" elnevezésű program szellemében készült. Célja erősíteni a gyermekek jogait, és megvédeni őket az erőszak minden formájától, beleértve az internet veszélyeit is.

A játék a www.coe.int webhelyen található.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását