2024. május 8. - Mihály

Nem lesz népszavazás!

Nem lesz megerősítő népszavazás az egészségbiztosítási törvényről, mivel az Országgyűlésben hétfőn nem kapta meg a szükséges többséget a Fidesz és a KDNP erről szóló indítványa. Az Országgyűlés 166 igen és 203 nem szavazattal utasította el a határozati ja
2008. február 12. kedd 07:45 - Hírextra
Törvényt megerősítő népszavazásról az Országgyűlés dönthet. Ha a Ház elrendelte volna az egészségbiztosítási törvény népszavazásra bocsátását, a jogszabályt csak azután lehetett volna a köztársasági elnökhöz aláírásra megküldeni, ha azt a referendum megerősíti.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke ismertette a határozat szövegét, miszerint az Országgyűlés a Fidesz és a KDNP kezdeményezésére megtárgyalta az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény népszavazásra bocsátását. Az Országgyűlés a törvényt nem bocsátja népszavazásra - mondta a házelnök.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője január 17-én, a párt siófoki kihelyezett ülése után jelentette be, hogy megerősítő népszavazást kezdeményeznek a ki nem hirdetett törvényről.

A frakcióvezető akkor azt mondta, hogy a törvény megosztotta a társadalmat: egyik oldalon áll a kormány, vele szemben az egész magyar társadalom.

Az Országgyűlés hétfőn, tavaszi ülésszakának első napján ismét elfogadta a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött, egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását