2024. május 3. - Tímea, Irma

57 milliárdot költenek iskolák felújítására

A következő két és fél évben 57 milliárd forintot fordítanak iskolaépületek korszerűsítésére - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron, a Kövy Sándor Általános Iskola felújított épületrészének csütörtöki ünnep
2008. február 29. péntek 07:40 - Hírextra
Az oktatásban a minőség a meghatározó, az, hogy minden diák tehetségének a legjavát tudja nyújtani. Ehhez azonban nemcsak a modern infrastruktúra nélkülözhetetlen, hanem a pedagógusok odaadó munkája is - hangsúlyozta a miniszter a tárca közlése szerint.

"A magyar államnak meg kell becsülnie a jó pedagógusok munkáját. Biztosítania kell, hogy a legjobbak nagyobb erkölcsi és anyagi megbecsülést kaphassanak" - mondta.

A következő hetekben a kormány olyan átfogó programot jelent be, amely összegszerűségében, szakmaiságában az oktatásügyet, a pedagógusok életét meghatározza. Célunk, hogy a magyar közoktatást minden tekintetben a színvonal vezesse - tette hozzá a miniszter.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint a nádudvari iskola teljes rekonstrukciója 408 millió forintos címzett támogatásból valósult meg. Hiller István miniszteri keretből ötmillió forinttal járult hozzá az iskola működéséhez.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Nádudvari Általános Iskola felújítása példaértékű, többéves pályázati munka, közösségi összefogás eredménye.

Az építkezést az tette szükségessé, hogy a régi oktatási intézmény már nem felelt meg a XXI. századi oktatás elvárásainak.

A 408 millió forintos támogatásból a rekonstrukciót két ütemben valósították meg: először a Népi Kismesterségek, Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájának 50 férőhelyes kollégiumát újították fel; amelyet 2007 októberében adtak át.

A második szakaszban két számítástechnikai labort, két nyelvi labort, két fizikai és kémiai oktatási labort újítottak fel. A szaktantermeket felszerelték a legmodernebb eszközökkel, berendezési tárgyakkal. A település egyetlen általános iskolájába 987 diák jár, akiket 72 pedagógus oktat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását