2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kondoleáló könyv Tom Lantos emlékére

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén kondoleáló könyvet írhatnak alá a Tom Lantosra emlékezők pénteken kora délután - tájékoztatta a külképviselet kedden az MTI-t.
2008. február 12. kedd 20:06 - Hírextra

A részvétnyilvánítók pénteken délután egy és három óra között írhatják alá a kondoleáló könyvet a nagykövetség budapesti főépületében, a Szabadság téren.

A 80 éves Tom Lantos hétfőn hajnalban hunyt el a Washingtonhoz közeli, Maryland állambeli Bethesda Haditengerészeti Kórházban. A magyar származású demokrata párti képviselő, aki a washingtoni kongresszus alsóházában a külügyi bizottság elnöke volt, januárban közölte, hogy visszavonul a politikától, mert nyelőcsőrákot diagnosztizáltak nála.

George Bush amerikai elnök "szilárd jellemű emberként, az emberi jogok bajnokaként" méltatta az elhunytat. Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter "igazi amerikai hősnek" nevezte Tom Lantost.
Magyarországon mindegyik parlamenti párt méltatta a magyar származású politikus érdemeit.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Magyarország és a régió valamennyi polgára elveszített valakit, aki nagy tehetséggel, őszinteséggel és hatalmas befolyással képviselte ennek a hányatott sorsú térségnek az ügyét, szerte a világban. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt emelte ki, hogy egész Közép-Európa tisztelettel adózik Tom Lantos sokéves állhatatos munkájának, amellyel meghatározó mértékben járult hozzá a régió demokratizálásához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását