2024. április 29. - Péter

Több épület összedőlt

Több épület is összedőlt Indonéziához tartozó Szumátrán, ahol a sziget délnyugati részén a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés rázta meg a területet - közölte a rendőrség az egyik helyi rádióban. A nyilatkozó rendőr szerint a rengés középpon
2007. szeptember 12. szerda 17:27 - Hírextra
Bár a területen elrendelték a cunami riadót, szökőárt egyelőre nem tapasztaltak. Az indonéz meteorológiai szolgálat vezetője szerint a veszély nagy valószínűséggel elmúlt, hiszen, ha keletkeztek volna hullámok, az epicentrum közelsége miatt 20 percen belül elérték volna a partokat.

A dzsakartai magyar nagykövetségen a Független Hírügynükség érdeklődésére elmondták, hogy hivatalos értesítést még nem kaptak a földrengésről, egyelőre ők is a hírekből tájékozódnak. A követség tudomása szerint magyar érdekeltség nincs a körzetben.

Csaknem három éve, 2004 karácsonyán ugyanebben a földrengésveszélyes körzetben volt hasonló, rendkívül erős 9,2-es erősségű földrengés, majd szökőár. Az akkori katasztrófában egyes becslések szerint több mint 200 ezer ember vesztette életét az Indiai-óceán körül lévő országokban, elsősorban Indonéziában. Az ENSZ hivatalos adatai szerint 187 ezren haltak meg, 43 ezren pedig eltűntek.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását