2024. május 3. - Tímea, Irma

Eltemették a helikopterbaleset áldozatát

Szülőfalujában, a Komárom-Esztergom megyei Ácsteszéren katonai tiszteletadással, több száz gyászoló részvételével kedden temették el Lükő Zsolt főtörzsőrmestert, aki január 31-én vesztette életét, amikor a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisának Mi-
2008. február 12. kedd 13:40 - Hírextra

A Szolnok megyei Óballa településnél, Törökszentmiklós mellett bekövetkezett balesetben a négyfős legénységből ketten súlyosan megsérültek, a személyzet egyik tagja pedig könnyebb sérülést szenvedett.

A vizsgálatok szerint a földet éréskor működtek a helikopter hajtóművei, és megtalálták a légijármű fekete dobozát is, az adathordozó azonban a tűzben megsemmisült, így abból nem lehetett hozzájutni információhoz arról, hogy mi idézte elő a tragédiát.

A 30 éves korában elhunyt Lűkő Zsoltot a Honvédelmi Minisztérium hősi halottá nyilvánította, és posztumusz hadnaggyá léptette elő. Temetésén részt vett Vadai Ágnes a HM államtitkára, Havril András vezérezredes, a HM vezérkar főnöke és Keleti György, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke.

A gyászszertartáson Takács Tamás őrnagy, az elhunyt alakulatának tábori lelkésze mondott beszédet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását