2024. április 28. - Valéria

Agresszív alkoholistának ismerték a rendőrgyilkost

Agresszív alkoholistának ismerték azt a 53 éves férfit, aki hétfőn éjjel igazoltatás közben lelőtte Esztergomban Borbély Zoltán rendőr zászlóst - mondta el több helybéli kedden az MTI tudósítójának.
2008. február 12. kedd 13:30 - Hírextra

A 37 éves rendőr zászlóst hétfő este lőtte mellbe egy férfi, aki előzőleg bántalmazta édesanyját. A rendőr a helyszínen életét vesztette.

"Hozom a pisztolyom és lelőlek" - ezt a kijelentést gyakran hallották tőle, ha összeveszett valakivel - mondták el az MTI-nek egybehangzóan az elkövető törzshelyének számító kocsmában. A gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre ivóba azért ment a távirati iroda tudósítója, mert az elkövető szomszédai közölték: "ott mindent megtudhat". A fegyvert ugyanakkor senki sem látta, még a közvetlen szomszédok sem sejtették, hogy Borsos Miklós illegálisan tart magánál pisztolyt.
Az elkövető ismerősei elmondták, a tettes sokszor nagy testű kutyával érkezett a kocsmába, és az állattal fenyegette haragosait. A rendőrt lelövő férfi valamikor targoncavezetőként dolgozott, de legalább 15 éve nem volt rendszeres munkája, a vele közös háztartásban élő édesanyjától szerzett pénzt italra. Elvált, két lánygyermeke van, akik már családot alapítottak.

Névtelenséget kérő rendőrségi források szerint a férfi ellen korábban felesége bántalmazása miatt kellett intézkedni. Erről valószínűleg nem volt tudomása az őt igazoltatni próbáló egyenruhásnak, aki korábban határőrként dolgozott.

Az elkövetőt lábra leadott lövésekkel ártalmatlanná tevő rendőr évek óta szolgál járőrként.
A lövések nyomán a tettes lába eltörött, s kedd délelőtt megműtötték - mondta el az MTI-nek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház orvos igazgatója, Pák Gábor, hozzátéve, ha állapota megengedi, a tököli rabkórházba szállítják.

A rendőrjárőr hétfő éjjel azt követően intézkedett, hogy a kertvárosi polgárőrcsoport vezetője bejelentést tett a városi rendőrkapitányság ügyeletén arról: egy 83 éves nő 53 éves fia bántalmazza az idős asszonyt.

A rendőrök kimentek a helyszínre, majd felszólították a nyári konyhában tartózkodó férfit, hogy igazolja magát, ő azonban a többszöri felszólítás ellenére sem jött ki az épületből, majd az ajtót kinyitva, a szúnyoghálón keresztül célzott lövést adott le a rendőr zászlós mellkasára.

A lelőtt rendőr járőrtársa a fegyverét még mindig célzásra emelő férfi lábára három célzott lövést adott le, csak így tudta őt lefegyverezni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását