2024. április 19. - Emma

Rock a Ringben újra

Folytatódik a Pont FM tavaly novemberben indított versenye a magyar rock DJ párbaj. Akkor a karthagós Szigeti Ferenc diadalmaskodott, de nem ülhet sokáig babérjain, hiszen február 23-án meg kell védenie címét.
2008. február 11. hétfő 19:00 - Pálfi Rita
Az első párbaj – ugyanúgy, ahogy a második – a Wigwam Rock Klubban zajlott, Szigeti „Dübörgő” Ferencnek akkor nemcsak zenésztársakkal kellett a ringben megküzdeni, hanem a klub lemezlovasaival is. Már az este elején kiderült, hogy a magyar rockzene jeles képviselői kíválóan válogatják a lemezeket is. A tavalyi párbajhős kihívói most egytől egyig zenészek: Zeffer „Survivor” András a The Rock Bandből, Halász „Jókedvű” Feri a Depresszióból, Csányi „Knock Out” Szabi a Black Outból és a „Leghangyásabb” Hangya a Zorallból.

Ők négyen megpróbálják, ami sem Szekeres Andrásnak, sem Szaszának, sőt még a hazai pályán „fellépő” DJ-knek nem sikerült: hangosabb ovációt kiváltani a tömegből, mint Szigeti Ferenc.

Ugyanis a párbajnak ez az egyik legfontosabb szabálya: a döntés a jelenlévők kezében van. Kézzel, lábbal és torokkal lehet értékelni a hallott produkciókat, természetesen az elhangzó dalokra a tánc és a buli sem tilos.

A Wigwamról – saját szavaikkal
Hosszú vándorlás után találtuk meg új táborunk helyét, a Fehérvári út végén. 100 napos verejtékes sátorverés következett, és az új rezervátumunk 1998 október 23-án megnyitotta kapuit. Ha már változtatnunk kellett, azt indián őseink emlékéhez méltó, óriási léptékkel tettük. A letűnt kultúra és a számunkra örök zene tiszteletére emeltük 1200 férőhelyes rock-sátrunkat. Az új helyhez új design és új méretek társultak, de estéről-estére a régi arcok köszönnek vissza a vendégekre, a 140 nm-es táncparketten. Fellépő sámánjaink is az őket megillető 70 nm-es színpadon járják naptáncukat. Az elmúlt két év bizonyítja, hogy a rock örök és elpusztithatatlan, bár talán az utolsó zászlóvivők lettünk, de mi ellenállunk a gonosz szellemeknek azaz a média TÁTIKA-sztárjainak. A bulik hétről-hétre fergeteges hangulatban folynak, sok remek ÉLŐ koncertet láthattak a hozzánk betérők, egyre bővülő törzsközönségünk, és reméljük, minél gyakrabban visszatérő látogatóink. Soha nem érezzük, hogy tökéleteset alkottunk, az elmúlt két év is folyamatos fejlődést hozott, a hang- és fénytechnika, valamint a belső arculat terén, és számtalan fegyverünk van még a tarsolyunkban. Az otthonos légkör mindig a legfontosabb volt számunkra, falainkon lévő tablókról vendégeink, muzsikusaink és barátaink köszönnek vissza. Köszönet nekik érte!

Cím: Budapest, XI. Fehérvári út 202.
Február 23-án a verseny menete is majdnem ugyanaz lesz, mint novemberben. A párbajhősök számokat lőnek egymásra a harcban. Minden menetben 5-5 „hangtöltényt” használhatnak fel az indulók. Amikor elhangzott az utolsó nóta is jön az igazság pillanata, és Hartman „Rock’n’roll” Zoltán. A közönségnek ekkor kell mindent beleadnia, hogy az általa többre tartott lemezlovas folytathassa a küzdelmet. A négy kihívó először egymással küzd meg, és aki győztesként kikerül, megpróbálhatja ledönteni trónjáról a jelenlegi királyt.

Az első párbajon Szigeti Ferenc a rock nagy klasszikusaival hódította meg a közönséget, kíváncsian várjuk, hogy változtat-e stratégiáján, vagy igazi rock himnuszokkal a tarsolyában érkezik a címvédésre.
De mielőtt még ő sorra kerülne, számtalan esemény miatt érdemes már az este elején odalátogatni az „indiánsátorba”, hiszen egy DJ-párbaj sem indulhat bemelegítés nélkül. Ebben a közönség és a párbajhősök segítségére lesz a Hollywood Rose, este 9-kor ők csapnak elsőként a húrok közé. Az este több meglepetést is tartogat az odalátogatóknak, eláruljuk az elsőt: aki napi belépőt vált a Wigwamba, ajándékként Hollywood Rose cd-t kap, méghozzá a banda új, saját dalaival.

A műsorvezető a párbajok levezetésében most már óriási rutinnal rendelkező Hartman Zoltán lesz, akinek füle lesz segítségére a döntőbíróságban, mivel ő választja ki a továbbjutó párbajhőst, természetesen a hallottak alapján. Azaz minden csak a közönségen és a hangerejükön múlik. És persze jókor kell időzíteni azt az ovációt.

A Pont FM 88.1 nemcsak a rendezésből veszi ki a részét: a február 23-a fontos dátum a rádió életben, ugyanis immár egy esztendős a rockadó. Ennek ünneplésére úgy készül, ahogy mindennapjait éli: rockzenével.

Már csak a helyszínnel maradtam adós: a Wigwam Rock Klubban (XI. Fehérvári út 202.). Aki további információkra vágyik, hallgassa a hét folyamán a Pont FM-en a Rocközön című műsort, Hartman Zolihoz érkeznek vendégségbe már ezen a héten a jövő szombati zenei western hősei.

A februári „gálából” hangízelítőt kaphatnak az otthon ülők is, amennyiben figyelemmel kísérik az esti Partizán Bál című műsort, amelyik élőben tudósít a rockzenékkel folytatott és bulizással tarkított küzdelemről. Tehát február 23 szombat este koncert, párbaj és buli a helyszínen és a rádióban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását