2024. május 2. - Zsigmond

Molotov-koktél: egyesített nyomozás Kóka és Hiller ügyében

Egyesítette a péntekre virradóra elkövetett Molotov-koktélos támadások nyomozását a Kóka János SZDSZ-elnök háza elleni és a Hiller István MSZP-alelnök háza elleni támadások nyomozásával a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte a szervezet szóvivője hétfőn
2008. február 11. hétfő 18:00 - Hírextra

Február 8-ra virradóra ismeretlenek három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házára dobtak robbanó benzines palackokat. A főügyészség terrorcselekmény bűntette miatt rendelt el nyomozást.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a távirati iroda érdeklődésére elmondta: a főügyészség egyesítette ezeket a ügyeket a Kóka János és a Hiller István házát ért támadások miatt indult nyomozásokkal.

December 16-ra virradóra ismeretlenek feltehetően három Molotov-koktélt dobtak Kóka János Normafánál épülő házára, a rendőrség rongálás miatt indított eljárást. Ugyanazon a hétvégén ismeretlenek rálőttek Hiller István házára is, az épületet két lövés találta el, a rendőrség lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást.

A két esetet terrorcselekménnyé minősítették át és egyesítették a nyomozást a Molotov-koktélos támadások ügyével - mondta a szóvivő.

Arról, hogy a Hír Televízió vasárnap azt adta hírül, hogy a magát a "Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek" nevező szervezet elektronikus üzenetben vállalta magára a szocialista képviselők lakásánál elkövetett Molotov-koktélos támadások elkövetését, a szóvivő kijelentette: vizsgálják az ezzel kapcsolatos értesülést, erre is kiterjed a nyomozás.

Gajdics Ottó, a Hír TV vezérigazgató-helyettese hétfőn az MTI kérdésére elmondta: a nyomozóhatóság vasárnap délután jegyzőkönyv alapján lefoglalta a televíziónál azt az elektronikus levélhez csatolt fotót, amelyet a szervezet küldött a csatornának.

Fazekas Géza megjegyezte: a jogszabály szerint lehetőség van arra, hogy korlátlanul enyhítsék annak a büntetését, aki tevőleges részese volt a terrorcselekmény elkövetésének, és ezt feltárja a nyomozóhatóság előtt úgy, hogy ennek eredményeként elfogják az elkövetőket, vagy megakadályozható egy újabb támadás.

Elmondta: a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja a Molotov-koktélos támadások és a képviselőknek küldött különböző színű porok közötti esetleges összefüggéseket. A porok ügyében zaklatás vétsége miatt folyik az eljárás. A Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármesternek küldött "barna port" jelenleg is vizsgálják a laboratóriumban.

A magát "Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek" nevező szervezet annak idején szintén a Hír Televíziónak küldte el azt az e-mailt, amelyben Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetőjének megverését vállalta magára. Csintalan Sándort, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, nemrég óta pedig Fidesz-tag, december 11-én támadták meg lakásának mélygarázsában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását