2024. május 2. - Zsigmond

Szabadegyetem Szeged

Szabadegyetem Szeged címmel szervez ismeretterjesztő sorozatot a Szegedi Tudományegyetem (SZTE); az előadások témáit a lehető legszélesebb körből válogatták, így tükrözik majd az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét - közölte Rácz
2008. február 11. hétfő 18:03 - Hírextra

A szemeszter tizenegy előadója közül elsőként, február 20-án Galbács Zoltán áll a szabadegyetem katedrájára, az egyetemi docens a kémiai kutatások eredményeinek mindennapi alkalmazásáról beszél majd.

Az érdeklődők halhatnak majd arról, miként segít a nemzetközi jog a vitás kérdések megoldásában, hogyan válhat hatalmi eszközzé a nyelv, mi történik velünk életünk azon harmadában, melyet alvással töltünk, s hogyan operálnak nővé egy férfit vagy férfivá egy nőt - emelt ki néhányat a Tanulmányi és Információs Központban szerda esténként mindenki számára nyitott sorozat további előadásai közül Rácz Béla.

Az SZTE 2005 őszén hirdette meg a Mindentudás Egyeteme Szeged rendezvénysorozatot, az öt szemeszter során összesen 53 előadást tartottak rendszerint telt ház előtt.

A rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy az SZTE kapcsolata továbbra is kiváló a Mindentudás Egyeteme rendezvényeit szervező kht.-val, pusztán takarékossági okokból kényszerültek a szegedi előadássorozat átszervezésére és a névváltoztatásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását