2024. április 29. - Péter

Lakost laposra verték!

Hosszú hetek óta feszülten figyelte minden elemző, hogy Újbudán milyen eredménnyel zárul a rendkívüli választás, melynél egy igen fontos képviselői mandátumról döntenek. Két héttel ezelőtt fölényes Fidesz győzelem volt, de a kevés résztvevő miatt nem volt
2008. február 11. hétfő 09:58 - Hírextra

Gigantikus vereséget szenvedett egyes hírek szerint Lakos Imre az MSZP-SZDSZ közös jelöltje az újbudai választáson, ami nem meglepő. Az új a dologban, hogy az SZDSZ-es politikus 33.72%-os részvételi aránynál olyan vereségben részesült, mint még soha senki.

Rétvári, a legfőbb rivális 71%-os eredménnyel zárta a szavazást, aki szerint a kormánypártiak még saját szavazóbázisukat sem voltak képesek mozgósítani. Ez annak ellenére történt így, hogy az SZDSZ-es "főguruk", Horn Gábor és Horváth Ágnes egész héten kampányoltak "üdvöskéjükért"!

Persze a végső eredmény csak négy nap múlva lesz meg, mivel egy honfitársunk Berlinben szavazott és a választási szabályaink "kreténsége" miatt ez ennyi ideig tart.

Azonban ez lényegtelen. Sokkal fontosabb következmény, hogy az MSZP-n belül is egyre inkább egyértelművé vált: a kis koalíciós partner "impozánsai" nem éppen a legjobb jelöltek. Főleg úgy, hogy az előzetes közvéleménykutatások szerint a helyi lakosok a szocis jelöltet sokkal inkább támogatták volna. Persze azt sem ártana megkérdezni Lakos úrtól, mi oka volt annak, hogy a Fővárosi politikát kritizálva próbált tetszelegni választói előtt. Ez nem vall kiegyensúlyozott és korrekt személyiségre, persze lehet, hogy pártja (SZDSZ) vezetőinek egyetértésével tette azt, hogy Demszky politikáját szapulta.

Summa summárum valószínű, hogy megint a farok csóválta a kutyát és ezért az MSZP újabb preztízs csatát vesztett az SZDSZ miatt, ami nem elöször történik meg. Azért kíváncsiak lennénk, mi a véleménye a Főpolgármesternek?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. február 11. 13:18
Hogy örültök a morzsának? Az úri Magyarország leszármazottai, hívők és keresztények természetesen jobbra szavaznak. De vajon a lakosság érdekét szolgáló képviselőre? Majd elválik! Ezért is felesleges az előzetes mellveregetés!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását