2024. március 29. - Auguszta

Elindult a világ legnagyobb óriáskereke

Elindult a világ legnagyobb óriáskereke; a "London szeménél" is nagyobb Singapore Flyer a hivatalos megnyitó előtti próbaüzemét hétfőn kezdte meg.
2008. február 11. hétfő 20:47 - Hírextra

A 165 méter magas, azaz egy 42-emeletes felhőkarcoló magasságával vetekedő mozgó kilátótól a városállam turizmusának új korszakát remélik az üzemeltetők.

A 240 millió szingapúri dolláros (31 milliárd forintos) költségvetéssel épült óriáskeréken 28 darab harmincférőhelyes légkondicionált üveggondola kapott helyet.

Az első fordulatokra luxuskörülmények között került sor: 17 vállalattól több mint hétszáz vezető beosztású alkalmazott volt jelent, hogy bor és lazac társaságában csodálja meg a Szingapúr éjszakai városképét. Az árak a szó szerint a csillagos egekben jártak, kabinonként a kínai újév kezdetén szerencsésnek minősülő, 8888 szingapúri dollárt (1,15 millió forintot) fizettek az egyórás városnézésért.

Jóllehet a hivatalos megnyitó csak március 1-jén lesz, február 14-én, Bálint-nap alkalmából a szerelmesek előtt is megnyitják a világ legnagyobb kerekét.

A megnyitót követően egy harmincperces felnőtt jegy ára 30 szingapúri dollárba (3855 forintba) kerül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását