2024. április 29. - Péter

Visszatértek a lovak a határőrségbe

Visszatérnek a lovak az amerikai határőrségbe. A bőrruhás és széles kalapos határőröket egyre inkább alkalmazzák a legvadabb körzetekben a délnyugati, mexikói határon és az északi, kanadai határon is.
2008. február 10. vasárnap 14:24 - Hírextra

A lovak részei voltak a határőrségnek, amikor a testületet az 1920-as években megalapították az Egyesült Államok határainak biztosítására a szeszcsempészekkel és az illegális bevándorlókkal szemben.

Amikor az amerikai határőrséget 1924-ben megalapították, tagjainak a délnyugati határon a saját fegyvereiket és lovaikat kellett használniuk, de kaptak lőszert, takarmányt és heti 25 dolláros fizetést.

Kiküldték őket a mellékutakra Kaliforniától Dél-Texasig a csempészek ellen, akik Mexikóból északra vitték lovakon, öszvéreken és szamarakon hordókban a szeszt a tilalom időszaka alatt.
A mai lovas határőrök sokat biztosítanak ugyanazokból a mellékutakból, mint az elődeik, bár most az illegális bevándorlókat és a kemény kábítószer szállítókat követik nyomon, akik közül nem kevesen késekkel, pisztolyokkal és karabélyokkal vannak felfegyverkezve.

Elődeikhez hasonlóan a jelenlegi határőrök gyors, erős testalkatú lovakat használnak, amelyeket nagy kitartás és állóképesség jellemez. Az izmos állatokat lókereskedőktől vagy árveréseken vásárolják, bár koboznak el lovakat az elfogott mexikói csempészektől is, akik jutazsákokban viszik át a határon a marihuánát.

Tavaly több mint 870 ezer illegális bevándorlót tartóztattak le, amikor átlépték a határt Mexikóból, többségükben Arizona állam vad vidékein keresztül. Felfedezésükben és elfogásukban - a határőrök elmondása szerint - a lovak is tevékeny partnerek. "Látásuk és hallásuk sokkal élesebb, mint a miénk. Ha éreznek valakit, tudjuk, hogy készen kell állnunk" - jegyezte meg Galen Huffman határőr.

Ahogy a határőrség újra felfedezi a lovak különleges képességeit, a lovas egységek egyre nagyobb szerepet töltenek be a határőrizetben. A tucsoni szektorban, amely a legforgalmasabb a 3200 kilométeres délnyugati határ mentén, a határőrségnek most mintegy 150 lova és 87 kiképzett lovasa van, körülbelül négyszer annyi, mint öt évvel ezelőtt.

Lovas egységeket alkalmaznak Texasban és Kaliforniában is, ahol kulcsszerepet töltöttek be az állatok mentésében a pusztító tűzből San Diego közelében tavaly októberben. Ezenkívül vannak lovas egységek Spokane városában (Washington állam), ahol a határőrség nemrég vadlovakat kezdett alkalmazni a kanadai határ egyik részének a biztosítására.

Miközben erősödik az elmozdulás a csúcstechnika felé a határőrizetben pilóta nélküli kémrepülőgépekkel, földi radarral, elektronikus érzékelőkkel, a lovas határőrök meg vannak győződve arról, hogy a lovaik továbbra is kulcsszerepet fognak betölteni e területen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását