2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szávay kikapott

A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes 2 óra 5 perc alatt, három játszmában kikapott az első helyen rangsorolt orosz Anna Csakvetadzétól a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi keménypályás női tenisztorna döntőjében.
2008. február 10. vasárnap 18:26 - Hírextra

Szávay két kettőshibával csúnyán elbukta az első adogatójátékát, az orosz nagy nehezen megnyerte a sajátját, majd újra brékelte a szemmel láthatóan kissé elfogódottan teniszező riválisát, és 3:0-ás vezetéshez jutott. A 19 éves magyar az ötödik játékban szépített (4:1), sőt elnyerte ellenfele adogatását, és nagy küzdelemben - igaz, sok hibával - felzárkózott 4:3-ra. Három adogatójátéka alatt Szávay összesen hét (!) kettőshibát vétett. Az egyenlítés azonban nem sikerült, s végül 37 perc elteltével a világranglistán hetedik orosz jutott előnyhöz.

Az első szettben Szávay 21-szer, riválisa pedig 13-szor rontott.

A 38 perces második felvonásban a magyar azonnal brékelte ellenfelét, majd egy szép röptével befejezte a saját adogatójátékát és 2:0-ás vezetést szerzett. Csakvetadze kissé zavarba jött, egyre többet hibázott, másodszor is elveszítette a szerváját, Szávay viszont jóval magabiztosabban játszott és húsz perc elteltével már 4:0-ra vezetett. A magyar 5:1-nél két szettlabdához jutott, de Csakvetadze mindkettőt hárította, ám a következő játékban - kemény küzdelemben - kihasználta a lehetőségét és kezdődhetett a mindent eldöntő harmadik játszma.

A 21 esztendős Csakvetadze - minden bizonnyal taktikai okokból - ápolást kért az utolsó szett (50 perc) előtt, Szávay pedig elfogyasztott egy banánt. Rövid szünet után folytatódott a játék: az orosz és a magyar is hozta a saját szerváját, és 2:2-ig fej fej mellett haladtak. Az ötödik gémben Szávay óriási küzdelemben elveszítette az adogatását, Csakvetadze megnyerte a sajátját és 5:2-es előnyt szerzett. Ez végzetes volt: az utolsó játékban a kiegyensúlyozottabb orosz két meccslabdához jutott, amelyek közül az elsőt még hárította a ellenfele, ám a másodikkal már nem tudott megbirkózni.

A két játékosnak ez volt a második meccse: tavaly májusban, a Roland Garros második fordulójában szintén az orosz nyert.

A győztes 95 ezer dollárt kapott, a Szávay pedig 51 ezerrel vigasztalódott.

Eredmény, döntő:

Csakvetadze (orosz, 1.)-SZÁVAY (7.) 6:3, 2:6, 6:2

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását