2024. április 26. - Ervin

Hajnal győzelme

Hajnal Erika jóvoltából magyar győztest avattak vasárnap a Dél-afrikai Köztársaságban rendezett, Midmar Mile elnevezésű hagyományos nemzetközi hosszútávúszó viadalon.
2008. február 10. vasárnap 18:24 - Hírextra

A Jövő SC 19 éves kiválósága 20:27 perc alatt ért célba az egymérföldes, vagyis 1602 méteres távon lebonyolított versenyen, két testhosszt verve üldözőire – tudatta a helyszínről Németh Zsolt, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára az MTI-vel.

A férfiaknál is helytállt a magyar részvevő: itt Gercsák Csaba, Hajnal klubtársa a harmadik helyet szerezte meg 19:19 perces idővel.

"A helyezések értékeléséhez tudni kell, hogy a Midmar Mile a világ legnagyobb, három és fél évtizedes múltra visszatekintő nyíltvízi versenye" – mondta a főtitkár.

Hajnal Erika jó formájáról és kiváló fizikai állapotáról már a honi hosszútávúszók január közepi, balatonfűzfői medencés magyar bajnokságán is tanúbizonyságot adott, amikor országos csúccsal diadalmaskodott 10 kilométeren, mely szám az augusztusi, pekingi olimpián már a hivatalos ötkarikás programban is szerepel.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását