2024. május 17. - Paszkál

Számos díjat nyert a szakácspatkány

Kilenc kategóriában vitte el a pálmát a L,ecsó című rajzfilm az Annie Awards hétvégi Los Angeles-i díjkiosztóján, ahol 2007 legjobb animációs filmjeit díjazta a szakma.
2008. február 10. vasárnap 18:39 - Hírextra

A Disney és Pixar filmstúdió produkcióját 13 kategóriában jelölték az idei Annie-díjra, amelyet összesen 25 mozis és televíziós kategóriában osztottak ki a Nemzetközi Animációs Film Társaság (IAFS) által rendezett 35. Annie Awards gálán.

A L,ecsó többek között elnyerte a legjobb animációs film, a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv és a legjobb animációs karakter elismerést.

A mesterszakácsi babérokra törő rágcsáló sztoriját direktorként és szerzőként is Brad Bird jegyzi, aki A hihetetlen család című animációjáért 2004-ben nem csak a legjobb filmnek járó Annie-t nyerte el, hanem az Oscar-díjat is megkapta.

A L,ecsót öt kategóriában is jelölték az idei Oscar-díjra és a Brit Filmakadémia díjára is, amelyet vasárnap este hirdetnek ki Londonban.

A L,ecsó olyan nagysikerű rajzfilmekkel volt versenyben az Annie-díjakért mint a Vigyázz, kész, szörf című pingvinmese, a Mézengúz, a Simpson család és a Persepolis.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását