2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ötödik a magyar csapat

Az ötödik helyen végzett a magyar csapat a Renault Kupáért kiírt budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Világkupa-versenyen. A Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Decsi Tamás, Szilágyi Áron összeállítású világbajnok együttes a 19 válogatottat felsorakozta
2008. február 10. vasárnap 16:57 - Hírextra

A következő, németekkel szembeni összecsapás ugyanakkor mindjárt döntőnek bizonyult, legalábbis abban a tekintetben, hogy a 45-44-es vereséggel a folytatásban a legjobb esetben is csak az ötödik hely volt elérhető. Pedig sokáig minden jól alakult, a magyarok az utolsó párig 40-33-as előnyre tettek szert, a záróasszóban azonban a szombati egyéni Grand Prix-n győztes Nemcsik 12-4-re kikapott Nicolas Limbachtól. A német egyébként az utóbbi bő egy évben többször is borsot tört a magyar kardozó orra alá...

A magyar csapat a csalódottság ellenére a következő összecsapására is koncentráltan tudott odaállni, ennek eredményeként hét tussal legyőzte az orosz alakulatot, majd a helyosztón hárommal az ukránt.

A hazaiakhoz hasonlóan ezúttal lemaradt az éremcsatározásokról a viadal előtt az olimpiai kvalifikációs rangsorban vezető francia és a magyarok mögött harmadik helyezett orosz együttes. A négy közé némi meglepetésre - a fehéroroszok mellett - a német, a kínai és a dél-koreai válogatott jutott be. Az olaszok viszont már a 16 között vereséget szenvedtek, ezzel matematikai síkra terelődött esetleges olimpiai kvótaszerzésük.

Nébald György szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére értékelésében arra utalt, hogy a március végén záruló kvalifikációs időszakban a hátralévő versenyeken kiélezett küzdelem várható.

"Már többször elmondtam, hogy nagyon kiegyensúlyozottá vált a mezőny, amit mi sem jelez jobban, mint hogy franciák és az oroszok nem kerültek a négy közé, miközben két távol-keleti csapat is ott van, ráadásul a németek is, akiknek pedig viszonylag számottevő volt a hátrányuk az olimpiai rangsorban. Az semmiképpen se lenne jó, ha a kínaiak a kvalifikációs időszak végére bekerülnének az első négy közé, mert azzal egy európai helyet elvennének. Az biztos, hogy a hátralévő két versenyen, Plovdivban és Algírban jó eredményt kell elérni, ráadásul az utóbbi verseny mindenképpen beleszámít majd az összesítésbe, mert Európán kívüli verseny. Nagy változások a mostani eredményekkel nem valószínűek, szerintem mi meg tudjuk őrizni második helyünket, de bosszantó a tudat, hogy akár már hátra is dőlhetnénk" - mondta szakvezető.

Eredmények:

a 16 között:

MAGYARORSZÁG-Japán 45-23

a negyeddöntőben:

Koreai Köztársaság-Franciaország 45-44
Fehéroroszország-Ukrajna 45-31
Kína-Oroszország 45-42
Németország-MAGYARORSZÁG 45-44

az 5-8. helyért:

MAGYARORSZÁG-Oroszország 45-38
Ukrajna-Franciaország 45-44

az 5. helyért:

MAGYARORSZÁG-Ukrajna 45-42

a 7. helyért:

Oroszország-Franciaország 45-36

az elődöntőben:


Koreai Köztársaság-Fehéroroszország 45-44
Kína-Németország 45-41

a 3. helyért:

Fehéroroszország-Németország 45-29

a döntőben:

Koreai Köztársaság-Kína 45-34

A végeredmény: 1. Koreai Köztársaság, 2. Kína, 3. Fehéroroszország, 4. Németország, 5. MAGYARORSZÁG, 6. Ukrajna, 7. Oroszország, 8. Franciaország

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását