2024. április 29. - Péter

Szávay döntős Párizsban

Szávay Ágnes három játszmában nyert a negyedik helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyjeva ellen, és ezzel bejutott a döntőbe a 600 ezer dollár összdíjazású párizsi női tenisztornán.
2008. február 9. szombat 18:24 - Hírextra

A hetedik helyen kiemelt magyar játékos szenzációsan kezdett, kétszer hozta saját és kétszer elvette ellenfele adogatását (4:0). Ezt követően azonban megremegett a keze, kettős hibát ütött, így a világranglistán 13. rivális szépített, majd hozta a szervajátékát (4:2). Fontos gém következett, s a magyar klasszis megint jól adogatott (5:2), de így tett ellenfele is (5:3). Szávay ekkor az első játszmáért szervált, és végül 40 perc alatt jutott szettelőnyhöz (6:3).

A második játszma az orosz klasszis fölényét hozta. Gyorsan elvette Szávay adogatását - miközben ő maga eredményesen szervált -, és fokozatosan növelte előnyét, így 1:09 óra elteltével egyenlített.

A döntő szett legelején Gyementyjeva egyből brékelt, majd ezt követően mindenki hozta a kötelezőt, de az egyre erőteljesebben támadó Szávay visszabrékelt (3:3). 4:4-nél, a magyar szervajátékánál viszont Gyementyjeva ismét jobban összpontosított, és a mérkőzésért adogatott, de Szávay megint egyenlített! A világranglistán 20. magyar teniszező nagy nehezen - több bréklabdát hárítva - hozta saját adogatását, és most már ő volt jobb helyzetben: a lélektani előnyt ki is használta és 2:12 óra alatt finalista lett.

Eredmény, elődöntő:

SZÁVAY (7.)-Gyementyjeva (orosz, 4.) 6:3, 1:6, 7:5

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását