2024. május 12. - Pongrác

ORFK-sajtóközlemény

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény alapján a gépjármű üzembentartója, illetve meghatározott esetekben a gépjárművet használatra átvevő személy felel a következőkért.
2008. február 9. szombat 06:49 - Hírextra
Ha az előírásokat megszegik az üzembentartóval illetve a gépjárművet használatra átvevő személlyel szemben 30.000 forinttól 300.000 forintig terjedő közigazgatási bírságot kell kiszabni.

Tisztelt Gépjármű-tulajdonosok! Gyakran előfordul, hogy a gépjármű eladásakor a gépjármű tulajdonjogában történt változást nem jelentik be a hatóságnál!

A jogszabály szerint a gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentését a változástól számított 15 napon belül, a régi tulajdonos a tulajdon változásról készült okirat benyújtásával (megküldésével) teljesíti.

Amennyiben a járműnyilvántartás szerinti tulajdonos bejelenti, hogy a járművet elidegenítette és az új tulajdonos 15 napon belül bejelentési kötelezettségének és a bejelentésre történő felhívás kézhezvételét követően három munkanapon belül nem pótolja ( vagy utólagos bejelentés során hitelt érdemlően nem igazolja, hogy a jármű tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentési kötelezettségének önhibáján kívüli okból nem tudott eleget tenni, illetőleg az új tulajdonos személye nem állapítható meg ) a közlekedési hatóság a járművet hivatalból, határozattal kivonja a forgalomból és azt a nyilvántartásba bejegyzi.
Forrás: police.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását