2024. május 11. - Ferenc

A házelnök elutasítja a fenyegetéseket

"Mindenkinek el kell ítélnie és megálljt kell parancsolnia a fenyegetés minden formájának." Szili Katalin szombaton úgy nyilatkozott a távirati irodának, hogy a mára már kíméletlenné vált politikai küzdelemmel és nyomásgyakorlással a politika lezüllesztés
2008. február 9. szombat 17:13 - Hírextra

"A parlamenti képviselő társaimat lakóhelyükön ért támadások egy demokráciában semmilyen vélt vagy valós, kollektív vagy egyéni sérelemmel nem indokolhatók. Mindannyiunk felelőssége, hogy elítéljük és megálljt parancsoljunk a fenyegetés minden formájának" - hangsúlyozta.

Mint mondta, azt vallja,ha valaki nem ért egyet a másik véleményével, akkor sem szabad akadályozni abban, hogy szabadon képviselhesse azt.

Ismeretlenek több szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra, az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást. A Molotov-koktélos támadás mellett egyes képviselők fehér port tartalmazó borítékot kaptak, így például Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője is. Ugyancsak érkezett fehér port tartalmazó boríték a Képviselői Irodaházba a frakció címére és az MSZP Vérmező úti központi irodaházába.

Az MTI kérdésére a frakció sajtóosztályán elmondták, az utóbbi két napban megszaporodtak a képviselőknek címzett telefonos fenyegetések, amelyek az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásával vannak összefüggésben.

Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető a terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte a történteket.

Véleménye szerint meg kell vizsgálni, hogy az agresszió elharapózása ellen megfelelőek-e a magyar jogszabályok. Azt mondta, a történtek megerősítették a frakciót abban, hogy a hétfői zárószavazáson megszavazzák az egészségbiztosítási törvényt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök péntek délután közleményt adott ki, amelyben szolidaritásáról biztosította azokat a közéleti szereplőket, akiket az elmúlt napokban, illetve hetekben fenyegetés ért.

Egyúttal felszólította az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a közéleti szereplők biztonsága érdekében.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását