2024. április 26. - Ervin

Szociológiai felmérés az MSZP működéséről

A szocialista párt működésének egészét érintő, nagy, belső szociológiai felmérést végeztek a közelmúltban, és az elemzések azóta gyakorlatilag el is készültek - közölte a párt alelnöke csütörtökön Kondoroson sajtótájékoztatón, mielőtt találkozott az MSZP
2007. november 9. péntek 07:36 - Hírextra

A vizsgálat céljáról szólva Juhász Ferenc elmondta: "Megtudni azt, hogyan vélekednek a mieink, a tagság a vezetőségről, hogyan találkoznak az érdekek, mi a motiváció szocialista párton belüli szerepvállalásra, milyen értékek kötik össze a helyi szervezeteket".

Hozzátette: a felmérés gyakorlatilag befejeződött, és az elkészült anyagból "szemmel látható az, hogy a szocialista párt közép elitjének a megítélése a szocialista pártról némiképpen eltér attól, mint amit egyébként a szocialista párt tagjai mondanak".

Szerinte ez már önmagában is eléggé izgalmas kérdés ahhoz, hogy helyben is végiggondoljuk, mit és hogyan csináljanak. A szocialisták ezért az elkövetkező hónapban minden megyében, különböző fórumokon leülnek és gondolatokat cserélnek a felmerés adatairól.

"Azt reméljük, hogy helyben elindítunk egy olyan gondolkodást, amely konkrét cselekvési programban jelenik meg, hogy holnaptól kezdve milyen módon, milyen irányba fókuszálva, mit fogunk csinálni" - hangsúlyozta az alelnök.

Veress József, az MSZP Békés megyei elnöke a sajtótájékoztatón fontosnak nevezte, hogy a "több mint harmincegynéhány ezer" párttag önmaga mennyire érti azt, hogy ő valóban cselekvő részesévé válhat a politikai folyamatoknak.

Szerinte nagyon sokan érezték az elmúlt "tizenévek" során, hogy egy kicsit kívül kerültek a valós folyamatok irányításából. Mint mondta, a mostani folyamatok leglényegesebb eleme az lehet, hogy menyire tudja egy "átlagos párttag" azt érezni, van szava, önálló mozgási lehetősége, ugyanakkor önálló felelősége is abban, hogyan tudja a helyi közélet ügyeit alakítani, segíteni, jobbá tenni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását