2024. április 28. - Valéria

Hétfő esti jazz

Egri János Triója és Steve Grossman - rockos ízű jazz és mainstream stílus prognosztizálható a Hétfő esti jazz a Cadillac-kel február 11-i koncertjére.
2008. február 8. péntek 13:50 - Hírextra

Egri János Triója és Steve Grossman - rockos ízű jazz és mainstream stílus prognosztizálható a Hétfő esti jazz a Cadillac-kel február 11-i koncertjére. Egri János, napjaink egyik legkeresettebb magyar jazzbőgőse ugyanis rendkívül nyitott, kreatív zenész, aki pályafutása során számos crossover és világzenei projektben vett részt, fellépett neves popzenekarokkal is. Az akusztikus kamarazene iránti vonzalma különösen megerősítette kapcsolatát Oláh Kálmánnal, aki még húsz éves sem volt, amikor első díjat nyert jazz-zongora versenyen.

Az eMeRTon-díjas, Magyar Jazz Díjjal kitüntetett mainstream jazz-zongorista a klasszikus zene, a jazz és a magyar folk zenei összekötésének lehetőségét keresi. Ők ketten több formációban dolgoztak már együtt (az egyik ezek közül a Trio Midnight); a jelenlegi trió harmadik tagja az idén éppen harminc esztendős, Jávori Vilmos, Kőszegi Imre és Nesztor Iván jazzdob-műhelyében edződött Mohay András. Az Egri János Trió vendége a New York-i születésű, 18 évesen már Miles Davis mellett dolgozó szaxofonos, Steve Grossman lesz, akivel nem először koncertezik együtt Egri János és Oláh Kálmán sem.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását