2024. március 29. - Auguszta

Legós kreatív gyermekhetek

Három héten át legózhatnak a kecskeméti és a környékbeli óvodások hétfőtől a Dán Kulturális Intézetben a Kreatív gyermekhetek elnevezésű programsorozat keretében.
2008. február 7. csütörtök 18:17 - Hírextra

A kecskeméti székhelyű intézet tavaly rendezett a gyerekeknek ehhez hasonló programot hatalmas sikerrel, idén pedig kiváló alkalom van a játékra, mert 50 éves a híres dán építőjáték - mondta el az MTI-nek Kiss Zsuzsanna kulturális titkár, hozzátéve, hogy hagyományt szeretnének teremteni a rendezvénysorozattal.

A szervezett kecskeméti óvodás csoportokat az első két hétben délelőttönként fogadják. A gyerekek legózhatnak és kipróbálhatják a Kompan cég szabadtérre készített hintáit, mászókáit. Mindemellett lesz dán rajzfilmvetítés magyar nyelvű alámondással és délelőttönként énektanulás gitárkísérettel.

A harmadik hét az általános- és középiskolásoké lesz az intézetben. A Lego gyártja a mindstorm robotokat, amelyeket a nagyobbak mutatnak majd be az ovisoknak.

Mindemellett dán és grönlandi gyermekrajzokból látható majd kiállítás, s fotótárlat a kecskeméti óvodások portréiból.

A dán és a grönlandi gyermekrajzok Joseph Haydn (1732-1809) Teremtés című oratóriumának meghallgatása nyomán készültek és Budapesten a Művészetek Palotájában is bemutatták azokat.

A magyarországi dán intézet szeretné, ha a kecskeméti általános- és középiskolások is meghallgatnák, majd illusztrálnák a zeneművet. Az elkészült alkotásokat Kecskeméten, a Dán Kulturális Intézetben, a Zimay utca 4. alatt állítanák ki - tette hozzá Kiss Zsuzsanna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását