2024. április 28. - Valéria

Kárt okozott a volt polgármester-jelölt

Veszélybe került az idén 85 éves Nádudvari Sportegyesület működése: az egyesület több mint egymillió forintos hiánnyal kezdte meg 2008-ban a működését, miközben 2004-től több mint 9,5 millió forint kárt okozott a helyi önkormányzatnak - közölte Csontos Já
2008. február 7. csütörtök 17:45 - Hírextra

A szocialista politikus elmondta, hogy a nádudvari önkormányzat évek óta rendszeresen támogatja a helyi sportegyesület működését. Az ellenőrzések során azonban kiderült, hogy az Apagyi Ferenc vezette egyesület több millió forinttal nem tud elszámolni.

Csontos János tájékoztatása szerint Apagyi Ferenc a múlt év november 30-ig a nádudvari polgármesteri hivatal irodavezetője volt, 2002-ben és 2006-ban a Fidesz színeiben indult polgármester-jelöltként, jelenleg pedig a püspökladányi középiskolában dolgozik annak ellenére, hogy az általa vezetett egyesület ellen törvényességi vizsgálatot rendeltek el.

Beke Imre, Nádudvar független polgármestere az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a képviselő-testület törvényességi vizsgálatot kezdeményezett az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnél. Ezzel egy időben a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás alapos gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A polgármester azt nem tudta megerősíteni mekkora kár érte az önkormányzatot, szerinte éppen ennek megállapítását is szolgálja az ügyészségi vizsgálat.

A Nádudvari Sportegyesület nem okozott kárt az önkormányzatnak - reagált az elhangzottakra az MTI-nek Apagyi Ferenc, aki egyébként nem kívánta részletesebben kommentálni az egyesület ellen folyó eljárást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását