2024. április 29. - Péter

Foggal - karommal

Kitömött álló feketemedve, foltos hiéna, barna medve, sarki farkas, 3 méteres jegesmedve is látható lesz február végétől a Magyar Természettudományi Múzeumban, az emlős ragadozókat bemutató kiállításon - mondta el Árva Anita, a múzeum sajtóreferense az MT
2008. február 7. csütörtök 14:07 - Hírextra

A Foggal - karommal című, február 27-én nyíló interaktív tárlaton a múzeumi gyűjtemény nagyemlős preparátumai mellett bemutatnak például csontvázakat, farkas - és kutyakoponyákat is - tette hozzá a sajtóreferens.

Árva Anita beszámolt arról, hogy a kiállítás röviden áttekinti az emlősök törzsfejlődését, főbb jellemzőiket, felépítésüket, életmódjukat, élőhelyeiket és azt, hogyan alkalmazkodtak az emberi tevékenység és vadászat miatt egyre szűkülő életterükhöz.

A tárlat választ ad olyan kérdésekre, hogy miért marad mindig éles a jaguár karma, miért nem csúszik el a gepárd futás közben, milyen erős az oroszlán harapása, hol élnek a legnagyobb ragadozók a Földön, s miért kell védeni őket?

"Bemutatjuk a már jól ismert és a kevésbé ismert fajokat, a legkisebbet és a legnagyobbat is. Látható néhány igazi különlegesség is: a trópusi esőerdők, a zord északi fenyvesek, az afrikai fűtengerek és a hazai tölgyesek ritka, féltett lakói" - fogalmazott Árva Anita.

A sajtóreferens kiemelte: a kutatók, természetvédők és egyben a kiállítás célja az, hogy tudatosítsák az emberekben, a ragadozó emlősök nem kártékony dúvadak és nem az állatkertek ünnepelt "sztárjai", hanem tágabb környezetünk tagjai, a természet állapotának jelzőfajai.

A tárlatot november 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők a természettudományi múzeumban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását