2024. május 5. - Györgyi

Interkontinentális palacsintasprint

Gyorsabbnak bizonyult az idei interkontinentális palacsintasprinten az amerikai Liberal városának leggyorsabb hölgye a brit Olney településének legfürgébb asszonyánál: nem egész 3 másodperccel hamarabb tette meg serpenyővel a kezében a 380 méteres távot.
2008. február 6. szerda 13:28 - Hírextra

Az amerikai oldalon egy 18 éves középiskolás lány 1 perc 6,3 másodpercces eredményt ért el, a brit legjobbnak 1 perc 9 másodpercre volt szüksége a táv végigrohanásához.

A verseny eredete amúgy 1445-re nyúlik vissza, a legenda szerint Olneyban egy palacsintát sütő háziasszony, hogy még idejében elérje az esti misét, a forró serpenyővel együtt rohant a templomba és az utolsó palacsintát futtában sütötte meg. Más források szerint a plébánosnak sütött palacsintát, és csak azért rohant, hogy ne hűljön ki - a palacsinta.

Az újkori palacsintasprintet Olney kezdte 1948-ban magában - csupán saját asszonyai futottak versenyt -, Liberal csak két évvel később vágott bele, és rögvest interurbán lett a viadal.

Nem Olney az egyetlen település Nagy-Britanniába, ahol palacsintasprintet rendeznek, Riponban is tartottak már vagy tízszer, de ott csak gyerekek és templomi kóristák részvételével. Az idén azonban elmaradt a viadal, mert a szervezők elakadtak a biztonsági előírások dzsungelében. Az előírások szerint le kellett volna záratniuk hivatalosan is egy utat, gondoskodniuk kellett volna

entőszemélyzetről, külön biztosítást kötni, stb. Mindezek elintézését egyetlen önkéntes sem vállalta - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását