2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A kormány korrigálta a helytelen döntését

A Fidesz örül annak, hogy a kormány korrigálta korábbi helytelen döntését, és ismét biztosítja a fogyatékos gyermekeket orvosi ellátásra, kezelésre kísérő szülőknek az utazási kedvezményt - mondta Áder János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese sze
2008. február 6. szerda 13:25 - Hírextra

A kormány február 1-től rendeletben korrigálta azt a korábbi rossz, helytelen, megalapozatlan döntését, amellyel elvette a fogyatékos gyermekeket orvosi ellátásra, kezelésre kísérő szülőktől az utazási kedvezményt - mondta Áder János a Soltész Miklóssal, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetőjével tartott sajtótájékoztatón.

A politikus emlékeztetett: csaknem két és félhavi munkába került az, hogy az Országgyűlésben felhívják a kormányzat illetékeseinek figyelmét arra a nehézségre, amit ez a rossz döntés jelentett az érintetteknek.

Áder János közölte: február 1-től már ismét jár az utazási kedvezmény azoknak a szülőknek, akik beteg gyermekük kísérőjeként kénytelenek utazni. Mint a Fidesz politikusa mondta, ennek a rendeletnek a módosítása több száz, esetleg több ezer családot érint, s havi nyolcezer forint körüli összegről van szó. Ám - tette hozzá - vannak családok, akik számára ekkora összeg előteremtése is nehézséget jelent. Áder János azt is mondta, politikusként kapott olyan leveleket érintett szülőktől, amelyek ezt igazolják.

A sajtótájékoztatón Soltész Miklós közölte: az utazási támogatás csökkentése az érintett családok számára mintegy 30 százalékkal több utazási kiadást jelentett, hiszen sok sérült gyermeket kell rendszeresen vidékről a fővárosba hozni, hogy megkaphassák a megfelelő kezelést. A kereszténydemokrata képviselő hozzátette, abban, hogy e rendeletet módosította a kormány, fontos szerepe volt a fogyatékosügyi és civil szervezeteknek is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását