2024. május 2. - Zsigmond

Mango Gadzi és a Kalengo Ethnic Groove

Világzene és jazz sajátos ötvözetét mutatja be csütörtökön este az A38 hajón a grenoble-i Mango Gadzi és a hazai Kalengo Ethnic Groove. A Mango Gadzi együttes arab, francia és roma elemekből született dinamikus, intenzív zenét játszik. A Kalengo Ethnic Gr
2008. február 5. kedd 11:03 - Hírextra
A koncertről a televízió felvételt készít, amit egy későbbi időpontban sugároz az M1 csatorna.
A grenoble-i Mango Gadzi a legszebb dél-francia és mediterrán zenei hagyományokat gyúrja egybe, egészen különös, szuggesztív és költői világot teremtve. A zenéjében a flamenco, a cigány manouche, arab muzsika, francia utcazene és sok más motívum keveredik.

A nyolctagú együttes különösen élő fellépésein nyújt emlékezetes produkciót. Folyamatos akció, tánc és lendület a fő jellemzője, a Mango Gadzi egy perc megállást sem hagy a közönségnek és önmagának.

A zenekarban a magával ragadó Sofian Mejri énekel, Johannes Hagenloch basszusgitáron, Thierry Nicolas gitáron, Aurélie Leibhan gitáron és mandolinon, Pierre Marinet hegedűn játszik. A dobot, cajúnt és derbukát, Philippe Danet a fuvolát Thomas Garnier szólaltatja meg. A táncot Jorge Diaz mutatja be.

Az együttes legutóbbi lemeze, az Ur Mama két éve jelent meg.

A Kalengo Ethnic Groove Mády Kálmán és György Ákos kezdeményezésére jött létre. A zenekar neve egy kelet-afrikai dob nyomán született. Az együttes tagjai elsősorban a jazz felől érkeztek. Zenéjüket változatos ritmikai megoldások használata jellemzi. A zenekar tagjai: Mády Kálmán ( ütősök, billentyűs hangszerek), György Ákos (billentyűsök), Kedl László (szaxofon), Kátai István (ütősök) és Takács Donát (basszusgitár).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását