2024. május 7. - Gizella

Alpakacsikó született

Alpakacsikó született a Fővárosi Állat- és Növénykertben január 27-én. Az alpaka a láma rokona, rendkívüli finomságú gyapjáról is ismert. A Fővárosi Állat- és Növénykertben több mint 10 éve látható alpaka, jelenleg a kicsivel együtt három - mondta a távir
2008. február 5. kedd 14:46 - Hírextra
A kancacsikó január végén született, meglepve az állatkert dolgozóit is, akik korábbra, várták. A gondozók ugyanis látták a párzást, és ennek alapján úgy számították, hogy csikó 2007 novembere körül jön a világra, de valószínűleg az a párzás nem járt sikerrel. A januárban megszületett alpakacsikó valószínűleg egy későbbi "titkos légyott" nyomán, vagyis a gondozók által nem látott párzáskor fogant.

Az idei első állatkerti patás a Lola nevet kapta, amelyet az egyik internetes közösségi portál tagjai választottak neki, akik rendszeresen figyelemmel kísérik az állatkerti Dél-Amerika kifutó lakóinak életét.

A másfél hetes alpakát a városligeti intézmény látogatói már megnézhetik, anyjával együtt él a kifutóban a tapírok és nagy marák között.

Lola meglepően érdeklődőnek tűnik: amíg Melcsi, az anyaállat kifejezetten félősnek mondható, a kicsiben a környezete iránti kíváncsiság rendre győz az óvatosság felett. Túlságosan messzire persze még nem távolodik el anyjától.

Az alpakáknál általában 11 hónap a vemhességi idő. A kicsik születésükkor 7-9 kilogrammosak és többnyire 4-6, néha 7 hónapos korukig esznek tejet. Az ivarérettséget másfél éves korukban érik el. A felnövekedett alpakák általában 15, néha 20 évig is élhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását