2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nem szedett vizitdíjat, irány a bíróság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) 327 ezer forint megfizetésére kötelezte azt a kunhegyesi fogorvost, aki tavaly februári bevezetése óta nem szedi be a betegektől a vizitdíjat, az ügy várhatóan a bíróság elé kerül - közölte a
2008. február 4. hétfő 14:04 - Hírextra

Az ellenőrzés 2007. február 15. és június 30. közötti időszakra vonatkozott, ezalatt a doktor 1.090 pácienst látott el, azok 300 forintos vizitdíja hiányzik, amelynek beszedése kötelező - tette hozzá Újfaludi Pálné.

Tájékoztatása szerint a MEP fizetési felszólítást küldött a fogorvosnak, majd az előírt határidő után a bírósághoz fordult, és kérte a fizetési meghagyás kiadását.

Az érintett, Nagy Levente elmondta, többek között azért tekint el a vizitdíj beszedésétől, mert az alkotmány szerint a kormány kötelessége az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről való gondoskodás. A bevétel, amit gyógyító tevékenységére fordíthatna, természetesen hiányzik, de ezt többletmunkával pótolja.

Jelezte: a fizetési meghagyás ellen ellenkérelemmel fog élni, így várhatóan per lesz belőle.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását