2024. május 10. - Ármin, Pálma

Fokozott rendőri ellenőrzés a fővárosban

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség Budapest belvárosában a szombat délutánra a 2004 december 5-i, a kettős állampolgárságról tartott népszavazásra emlékező nagygyűlés miatt.
2009. december 5. szombat 13:55 - HírExtra
Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros V. kerületének teljes területére szombaton 0 órától 24 óráig - közölte a rendőrség a honlapján szombaton.
A közlemény szerint magánszemély jelentett be demonstrációt szombaton 15 órától 18 óráig az V. kerület Alkotmány utcában.

"A rendezvény miatt az V. kerület területén ellentétes érzelmű, illetve nézeteket valló csoportok megjelenése várható. A rendezvény biztosítása, és a gyülekezési joggal élők biztonságának garantálása érdekében a helyszínen szükséges a személy- és gépjárműforgalom fokozott ellenőrzése" - áll a közleményben.

Szombaton délutánra több szervezet hídetett nagygyűlést az Alkotmány utca Kossuth tér felőli végénél a kettős állampolgárságról szóló, 2004. december 5-i népszavazásra emlékezve. A Magyarok Világszövetsége, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Történelmi Vitézi Rend, a Városi Nemzeti Szövetség, a Trianon Társaság, a Kárpát-Haza Nemzetőrség, a Gój Motorosok, a Torgyán-Kisgazda Koalíció, az Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom és a Magyarországi Rendszerváltók Országos Szövetsége is emlékezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását