2024. április 29. - Péter

Eltűnnek a graffitik?

Huszonnégy órás graffitimentesítő szolgálat beindítását tervezi a főváros - erről Lakos Imre, a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottságának elnöke beszélt az MTI-nek az SZDSZ Budapest-kabinetének hétfői ülése után.
2008. február 4. hétfő 17:50 - Hírextra

Lakos Imre elmondta: a főváros egyik legnagyobb problémája a vizuális környezetszennyezés. A falfirkák jelentette probléma nem kifejezetten az önkormányzatra tartozik - hiszen az érintett épületek zömmel magántulajdonban vannak -, ám ha a városvezetés felelősséget érez ebben a helyzetben, akkor a program "élére kell állnia".

A 24 órás graffitifigyelő és -mentesítő szolgálathoz csatlakozó társasházak egy viszonylag alacsony - 10 ezer forintos nagyságrendű - összeg befizetésével kapcsolódhatnak be a programba. A szolgálat ennek ellenében egész nap figyeli az érintett társasházat, s az esetlegesen összefirkált felületet azonnal megtisztítják. Lakos Imre szerint a program a fővárosnak néhány tízmillió forintjába kerülne.
A politikus hozzátette: a program elindításához a főváros, a kerületek, az ingatlantulajdonosok, a társasházak és a rendőrség együttműködésére van szükség, a főváros ezért a közeljövőben felveszi a kapcsolatot az érintettekkel.

A programot egy mintaprojekttel - jelesül a Nagykörút megtisztításával - kezdenék, majd fokozatosan terjesztenék ki a főváros egyéb területeire - nyilatkozta a városüzemeltetési bizottság elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását