2023. június 2. - Kármen, Anita

Kapkodott a rendőrség

A portugál rendőrség kapkodott, amikor meggyanúsította a 2007 májusában Portugáliában eltűnt skót kislány, Madeleine McCann szüleit - közölte Alipio Ribeiro, a portugál bűnügyi rendőrség országos igazgatója a Publico című napilapnak adott interjúban.
2008. február 3. vasárnap 09:13 - Hírextra

Bizonyos kapkodás volt, amikor arról döntöttek, hogy vizsgálatot indítanak Kate és Gerry McCann ellen - mondta a lap vasárnapi számában megjelenő interjúban, illetve a Renascenca rádiónak nyilatkozva Ribeiro.

A nem szándékos emberöléssel gyanúsított házaspár ellen tavaly szeptemberben indítottak vizsgálatot, bár hivatalosan nem emeltek vádat ellenük.

"Az idő távlatából megítélve és volt bírói tapasztalatommal jelenleg úgy ítélem meg, hogy más következtetést kellett volna levonni" - tette hozzá Alipio Ribeiro.

A négyéves Madeleine-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A portugál nyomozók egyik alapfeltételezése az volt, hogy valamiképp a szülők okozhatták Madeleine halálát. A leggyakrabban idézett elmélet szerint Kate McCann a nyugodt vacsora érdekében esetleg altatót adhatott be a gyermeknek, ám ezt véletlenül túladagolta, és a kislány meghalt, holttestétől pedig valahol megszabadultak.

A házaspár ezeket a feltételezéseket rendre abszurdnak minősíti. Meggyőződésük, hogy a kislányt elrabolták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását