2024. május 2. - Zsigmond

Antónia gyümölcsheteket tart

Megnyílt Magyarország első Téli Gyümölcskarneválja. A két hetes rendezvényt, amelyen a hétvégén vércukor- és vérnyomásmérés is lesz, Erős Antónia és Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője nyitotta meg hétfőn.
2008. február 3. vasárnap 19:00 - Hírextra
A kiállításon a Taj Mahal kicsinyített mása mellett óriási teáskannával és nagybőgővel is találkozhatnak a látogatók. A gyümölcsöket a kiállítás után az Állatkert lakói fogyaszthatják el.

- Összesen 14 szobor került kiállításra, a legötletesebbnek a narancsból készült narancsot tartom. – mesélte a híradós.

A hétvégén, február 2-án és 3-án, az Antónia által alapított Egy csepp figyelem Alapítvány ingyenes vércukorszint méréssel várja Téli Gyümölcskarneválra látogatóit délelőtt 10 és délután 3 óra között.

- Az egészséges életmódra, a gyümölcsfogyasztás fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. Az egészséges táplálkozás kulcsfontosságú a betegségek megelőzésében. Az Alapítvány nagyszabású kampányának része az, hogy megjelenünk ezen a rendezvényen. Az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon vehetnek részt. Eddig elsősorban a cukorbetegségre hívtuk fel az emberek figyelmét, ám szeretnénk szélesíteni a programokat, így februártól a narancssárga felkiáltójellel jelölt patikák egy részében már nem csak a vércukorszintet lehet mérni jelképes összegért, hanem vérnyomásmérést is kérhetnek az érdeklődők. Fokozatosan lépnek be az eddig vércukormérést végző gyógyszertárak a programba, távolabbi céljaink között pedig a koleszterin mérés is szerepel – mesélte a Netbulvárnak Erős Antónia, akit tavaly az egészség nagykövetének választottak.

A betegségek megelőzésén kívül fontos az is, hogy ha valakinél már diagnosztizálták a bajt, ne hanyagolja el az állapotát. A cukorbetegeknek különösen oda kell figyelniük az étkezésre, ez alól a gyümölcsök sem kivételek.

- A cukorbetegeknek szabad, sőt kell is gyümölcsöt enniük, de a mennyiségre oda kell figyelni. Minél több gyümölcscukrot tartalmaz, annál kevesebbet szabad belőle enni egyszerre. Tehát például egresből, málnából többet lehet, mint dinnyéből vagy szőlőből.

Antónia évek óta dolgozik az Alapítványával azért, hogy ezeket az információkat, jótanácsokat eljuttassa az emberekhez, ezért is örült a Magyarországon mindeddig egyedülálló Gyümölcskarneválnak, ami azon kívül, hogy látványos és szórakoztató, segít abban, hogy az emberek odafigyeljenek az egészségükre.
Forrás: Netbulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását