2024. április 27. - Zita

Visszaadja a tulajdonos a sírkertet

A kiskorporádi szovjet sírkert tulajdonosává vált kaposvári Bödőné Kerényi Tünde kész visszaadni a temetőt a Nemzeti Földalapnak - közölte Puskás Béla, az ügyben közvetítő szerepet vállaló Mártírok és Hősök Közalapítvány titkára pénteken az MTI-vel.
2008. február 2. szombat 06:40 - Hírextra

Puskás Béla elmondta, a kutasi állami gazdaság területének tavalyi árverezésekor, egy telekkönyvi hiba miat került a 400-500 négyzetméteres sírkert az említett személy tulajdonába, aki erről csak később értesült.

A sírkertet érintő adásvételre az 1995-ös, a katonai temetők gondozásról szóló kormányközi megállapodás értelmében nem kerülhetett volna sor, így az illetékesek az elmúlt napokban mindent megtettek a csak egy hete közismertté vált tévedés kiköszörülésére - mondta.
Puskás Béla a részletekről beszámolva elmondta, Bödőné Kerényi Tünde szolgalmi jog bejegyzésével fogja biztosítani a tulajdonába került úton a sírkert megközelítését, a temető területarányos árát pedig visszakapja.

A somogyi katonai sírokat gondozó Mártírok és Hősök Közalapítvány egy alapot kíván létrehozni a gondozott, de felújításra szoruló kiskorpádi sírkert számára - tette hozzá.

Május 9-én, a győzelem napján, amikor hagyományosan koszorúzási ünnepségeket szoktak rendezni az orosz nagykövetség részvételével a kaposvári, bárdudvarnoki és nagybajomi szovjet emlékműveknél, idén Kiskorpádon is koszorúzni szeretnénk, immár egy felújított sírkertben - mondta Puskás Béla.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását