2024. május 2. - Zsigmond

Ittasan gázolta el a babakocsis nőt

Letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a fiatalembert, aki másfél éve ittasan elgázolt egy babakocsit toló nőt Nyírcsaholyban - jelenti a HavariaPress.
2008. február 2. szombat 08:56 - Hírextra

Az elgázolt babakocsiban tolt kisgyerek mintegy fél évvel a baleset után elhunyt, de halálát nem rótták a fiatal vádlott terhére: szakértők szerint ugyanis ez nem volt összefüggésben a balesettel. A nyírcsaholyi lakhelyű vádlott 2006. szeptember 16-án késő este, ittasan autózott a falu területén, apja gépkocsijával; előtte haladt az utcán egy nő, aki babakocsiban tolta 13 hónapos gyermekét. A vádlott ittassága, gyakorlatlansága és relatív gyorshajtása miatt elsodorta a nőt, majd a babakocsinak ütközött. Az ütközés miatt a kisgyerek maradandó egészségkárosodást szenvedett, és a nő is megsérült, ennek ellenére az autós továbbhajtott. Jó fél évvel később a gyerek el is hunyt, de a halálát tüdőgyulladás okozta, ami - a szakértői vélemény szerint - nem függött össze a balesettel. A vizsgálat megállapította, hogy a vádlott vérében 1,5 ezrelék alkoholkoncentráció volt, ami enyhe-közepes fokú ittasságnak felel meg.

A vádlott a bíróság előtt vallomást tett és bűnösnek érezte magát, de azt állította, hogy nem észlelte az előtte haladó babakocsis nőt. Beismerte viszont a vezetési rutintalanságát: mint mondta, addig csak néhányszor, mellékutcákban próbálta a vezetést. A megyei bíróság maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetés bűntettében mondta ki bűnösnek a fiatalembert, akit ezért 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt, valamit 5 évre eltiltott a járművezetéstől. A döntéssel a másodfokon eljáró bíróság változtatás nélkül hagyta helyben a Nyíregyházi Városi Bíróság elsőfokú ítéletét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

73attila
2008. február 2. 16:09
Méghogy nincs összefüggés a gyerek halála, meg a baleset között?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását