2024. április 28. - Valéria

Apáca a pácban

Norma Giannani ellen az volt a vád, hogy szexuálisan zaklatott két kisfiút még a 60-as években. Az idő apáca nem vitatta a vádat, amelyet az egykori áldozatok fogalmaztak meg ellene, akik az elkövetéskor mindössze 12-13 évesek voltak csupán.
2008. február 2. szombat 14:18 - Hírextra
Bő 40 évvel ezelőtt az apáca igazgató volt abban a katolikus iskolában, ahová az akkor 12 és 13 éves fiúk jártak. A Chicago Tribune című amerikai napilap szerint a pénteki bírósági ítélet után egyikük elmondta újságírójuknak, hogyan gyötörte éveken át az asszony őt, és ezzel miként törte meg hitét, aminek következtében állandóan az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta gyerekként.

A Norma Giannani elleni első vádak 1992-ben hangzottak el a Chicago Tribune szerint, de egyházi feljebbvalói semmit nem jelentettek a hatóságoknak. Állítólag az egyházi belső vizsgálat során az asszony elismerte bűnösségét, amely saját bevallása szerint csupán csókokat és a nemi szervek simogatását jelentette.

Norma Giannani, akinek tárgyalása 2005-ben kezdődött, a per folyamán azt mondta egy kérdésre a 40 évvel ezelőtt történtekről , hogy aligha van olyan tinédzser, aki ellenállt volna úgymond a lehetőségnek. Az idős nő 20 év börtönt is kaphatott volna, de a felét kapta. Idős korára tekintettel a bíró végül úgy döntött, hogy csak egy évet kell a rácsok mögött eltöltenie.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását