2024. május 8. - Mihály

Kivonul a Motorola?

A mobiltelefon-üzletág felszámolását fontolgatja a Motorla, a piac harmadik legnagyobb szereplője.Az amerikai elektronikai óriás csütörtök esti közleménye szerint vizsgálja a cég "stratégiai és szerkezeti átszervezésének" lehetőségét. A lehetőségek között
2008. február 1. péntek 17:24 - Hírextra

Az ultravékony Razr készüléksorozat sikere ellenére a Motorola piaci részesedése gyors ütemben csökken; tavaly a másodikról a harmadik helyre csúszott a Samsung és a piacvezető Nokia mögé.
Részvényesek több mint egy éve sürgetik a cég feldarabolását, így például Carl Icahn is, aki 3,3 százalékos pakettet birtokol. "Hónapok óta szorgalmazom a mobiltelefon üzletág leválasztását, és örömmel látom, hogy a Motorola végre vizsgálja a javaslatot" - nyilatkozott a multimilliárdos befektető, aki egyébként helyet kér magának az igazgatótanácsban.

Piaci elemzők szerint a Motorola technológiája nem felel meg a multimédiás alkalmazásokra vonatkozó európai és amerikai fogyasztói elvárásoknak, és versenyképtelen a fejlődő országokban, ahol olcsó készülékekre van igény.

A mobiltelefon divízió értékesítéséről korábban számos spekuláció látott napvilágot a japán Nomura International befektetési bank egy elemzőjének feljegyzése nyomán, amelyből az derült ki, hogy egy kínai cég megvásárolná az üzletágat.

2007 utolsó negyedévében a Motorola profitja 84 százalékkal 100 millió dollárra (17,3 milliárd forint) csökkent. Razr típusú készülékből ugyan világszerte több mint 50 millió kelt el, újabb sikermodellt azonban nem tudtak kihozni. A mobiltelefon-értékesítés a 36 milliárd dolláros összbevételnek nagyjából a felét teszi ki, de a 12 százalékos mobilpiaci részesedés már csak a fele a Razr sikerének csúcsán, 2006-ban mért szintnek.

A mobiltelefon részleg leválasztása, eladása után a cég a rádiótechnikára, a hálózati berendezésekre és a háztartási elektronikai készülékek fejlesztésére koncentrálhat - áll a londoni The Guardian honlapján megjelent jelentésben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását