2024. április 24. - György

Kerekasztal a parlagfűről

Ma a Parlament Környezetvédelmi Bizottság termében 13 órától Európai Parlamenti képviselők közreműködésével, dr. Orosz Sándor bizottsági alelnök vezetésével megrendezésre kerül allergia- parlagfű témában a második kerekasztal összejövetel.
2008. február 1. péntek 09:22 - Hírextra
Hegyi Gyula (európai parlamenti képviselő, az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottság tagja) "Allergia és környezeti ártalmak" és
dr. Páldy Anna (Országos Környezetegészségyi Intézet mb. főigazgató-helyettes főorvosasszony) "A parlagfű helyzete a Kárpát-medencében és azon kívűl" címmel tart előadást több országgyűlési képviselő, szakpolitikus - Molnár Béla, dr. Illés Zoltán jelenlétében.

Mai kerekasztal tárgyalja a jövőbeni összejövetelek egyszerűsített ügyrendi szabályait és egyik célkitűzésének megfelelően fórumot kíván találni az EU képviselők tájékoztatásra, megnyerésére, hogy a problémával az Európai Unió is foglakozzon és átfogó kezelését megkövetelje.
A rendezvény további célja , hogy politikusaink folyamatosan tájékozódjanak az allergiával és parlagfűvel kapcsolatos jelenlegi helyzetről, kérdésekről, problémákról, azok egészségügyi( környezet és közegészségügyi ) ártalmairól. Szeretnék mihamarabb elérni, hogy a korábbi eseti bizottság megállapításai-, valamint a 126/2003-as számú országgyűlési határozat alapján új OGY határozat szülessen, amelynek végrehajtását a képviselők ellenőrzik.

Az allergia-parlagfű kerekasztal összejövetel legközelebbi ülésére parlamenti nyilt nap formájában kerül sor, melyen többi európai és hazai parlamenti képviselő ( Olajos Péter, dr.Gurmai Zita, dr Áder János, Ékes Ilona, Mádi László, dr.Ángyán József, dr. Lázár János) jelezte részvételi szándékát, valamint intézmények, egyetemek, civil szervezetek és allergiás beteg állampolgárok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását