2024. április 29. - Péter

Elindult a verbita szentek éve

Megkezdődött a verbita szentek éve az Isteni Ige Társasága, azaz a verbita rend központi vezetősége szervezésében annak emlékére, hogy Freinademetz József, a verbiták első, Kínában tevékenykedő misszionáriusa száz éve halt meg - mondta Német László, a ren
2008. február 1. péntek 06:43 - Hírextra

A megemlékezési év mottója Német László ismertetése szerint: "Értékes a missziókért áldozott élet." A verbita szerzetesekről kijelentette, hogy megalapításuk, 1875 óta a világ számos területén terjesztik az evangéliumot. Volt olyan szerzetes, aki 25 éven keresztül senkit nem tudott megtéríteni Pápua-Új Guineán, majd az ezt követő öt évben a környezetében élő egész törzs megkeresztelkedett.

Német László elmondása szerint a verbita rend ma is fejlődik, 6300 tagja van, ebből legtöbben a Fülöp-szigeteken, Indiában és Indonéziában élnek. Európában Lengyelországban és Németországban vannak a legtöbben, Magyarországon pedig 44-en tevékenykednek.

A missziós tevékenység kétirányú: egyrészt fiatal magyar szerzetestársaik mennek elsősorban Dél-Amerikába, míg külföldi verbiták Magyarországra is jönnek evangelizálni - jegyezte meg.
A jubileumi év 2009. január 15-ig tart, amely Janssen Arnold alapító szerzetes halálának századik évfordulója.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását