2024. április 20. - Tivadar

Népszabadság: a többség igent mondana a Megegyezésre

Egy közvélemény-kutatás szerint az érdemben válaszolók csaknem háromnegyede úgy gondolja, hogy az ország érdekeit az szolgálná inkább, ha az SZDSZ megszavazná a miniszterelnök új, adócsökkentési javaslatokkal a középpontban megjelent programját. A megkérd
2008. szeptember 2. kedd 06:33 - Hírextra
Az SZDSZ-szavazók között a kérdésben lényegében teljes egyetértés van, szerintük az lenne a helyes, ha a párt támogatná a miniszterelnök javaslatait - derül ki a Szonda Ipsos pénteki telefonos, országos reprezentatív felméréséből, amely ezer fő megkérdezésével készült.

Az elmúlt hét legfontosabb közéleti, politikai eseményei között Gyurcsány Ferenc adócsökkentési programjának a bejelentése állt az élen, a megkérdezettek 66 százaléka hallott róla, 40 százalékuk - legalább részben - ismeri is a tartalmát. Természetszerűleg a program főbb elveivel meglehetősen nagy az egyetértés, még az ellenzéki szavazók is azonosulni tudnak velük (5-ös skálán az átlag 4 fölötti).

A legnagyobb helyesléssel egyébként az adófizetési morál javításának szándéka találkozott (5-ös skálán 4,4-es átlagos értéket kapott az érvényesen válaszolók körében).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását