2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az OMV egyesülne a MOL-lal

Az osztrák OMV osztrák olaj- és gázipari konszern megtette a Mollal való egyesülésre vonatkozó hivatalos, előzetes összefonódási bejelentést az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatóságánál, közölték az OMV-nál pénteken.
2008. február 1. péntek 14:14 - Hírextra
Előzőleg nem nyilvánosan egyeztetéseket folytattak az Európai Bizottsággal, ezeket "konstruktívnak és sikeresnek" minősítették a közleményben. Ennek alapján az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága megkezdheti az eljárást, előzetesen tisztázandó azokat a versenyjogi feltételeket, amelyek lehetővé tennék a két vállalat összefonódását. Most az úgynevezett első fázisú versenyjogi vizsgálat kezdődik meg, eredményének bejelentése 25-35 munkanap múlva várható.

Az OMV osztrák olaj- és gázipari konszern vezérigazgatója derűlátóan nyilatkozott a tervezett OMV-Mol-összefonódásról az Európai Bizottságnál kezdeményezett versenyjogi vizsgálat várható eredményéről, az engedély megadásáról. Wolfgang Ruttenstorfer fontos mozzanatnak nevezte, hogy az Európai Bizottság hivatalos formában átvette a bejelentés iratait, ami azt jelenti, hogy a testület kötelezte magát az ügylet feltételeinek körültekintő kivizsgálására és az engedély megadásának mérlegelésére. Szavai szerint optimistán tekint az eredmény elé, még akkor is, ha a versenyjogi főigazgatóság - ahogy szokta - feltételekhez köti majd az engedélyét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását