2024. április 26. - Ervin

Mi lesz a tanárok bérével?

Az emberi erőforrások minisztere szerint nem végleges a kormány döntése a pedagógusbér-emelés elhalasztásáról, a jövő évi gazdasági számok tükrében még változhat. Balog Zoltánt pénteken egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztató után kérdezték az újságírók, miután a nemzetgazdasági miniszter bejelentette a 2013-as költségvetést érintő, 397 milliárd forintos kormányzati kiigazító programot.
2012. október 5. péntek 14:18 - HírExtra
Matolcsy György egyebek mellett azt jelentette be, hogy a kormány a pedagógusok bérének emelését jövő év szeptemberéről 2014 januárjára halasztja. Balog Zoltán a bejelentéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, "súlyos döntésekre" van kényszerítve a magyar kormány, hogy elkerülje Brüsszel túlzottdeficit-eljárását. Jelezte, hogy "ez nem végleges döntés", ő nem adta fel a reményt, és bízik abban, hogy a jövő évi számok tükrében ez még változhat.

A minisztert az újságírók a Népesedési Kerekasztal által javasolt "háromnegyed szocpolról" is kérdezték. Balog Zoltán azt mondta, nem terveznek ilyesmit, de megnézik az egész rendszert, és utána fogják eldönteni, milyen részeket alakítanak át, hogy a célt teljesíteni tudják.

A Népesedési Kerekasztal szeptember 27-i ülése után jelentette be a testület két tagja, hogy javasolják "háromnegyed szocpol" bevezetését, vagyis hogy a használt lakás vásárlásához adható állami támogatás összege ne a szocpol támogatás fele, hanem háromnegyede legyen. Akkor azzal indokolták a javaslatot, hogy nagyon kevesen tudták igénybe venni a lakáscélú szociálpolitikai kedvezményt, mert összegét nagyon alacsonyan határozták meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását